VB Airsuspension / Luchtvering

Uw specialist in Carrosserieen en Food Trucks

Volledige luchtvering is een volautomatische (regelbare) oplossing voor het veerprobleem. De bestaande blad- of schroefvering wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem. Het luchtveersysteem filtert als het warde de oneffenheden uit het wegdek waardoor het rijcomfort toeneemt. Tijdens het rijden blijft het voertuig altijd op de vooraf ingestelde rijhoogte. Deze is lager dan de oorspronkelijke rijhoogte van het onbeladen voertuig, daarnaast wordt de wegligging en de stabiliteit van het voertuig verhoogd. Dit is ter verbetering van de veiligheid. Als het voertuig stil staat, handrem aangetrokken, is het mogelijk om de hoogte van de achterzijde van het voertuig te variëren wat het laden of uitladen vereenvoudigt.

De grootste voordelen van volledige luchtvering zijn:

  • Uw voertuig blijft altijd op de vooraf ingestelde rijhoogte, deze is lager dan de oorspronkelijke rijhoogte van uw onbeladen voertuig
  • De wegligging en stabiliteit van uw voertuig worden verhoogd, dit komt ten goede van de veiligheid
  • De luchtvering filtert als het ware de oneffenheden uit de wegdek waardoor het rijcomfort voor u sterk toeneemt
  • Heffen en zakken voor makkelijker in- en uitladen

Hulpluchtvering biedt de mogelijkheid om (in beperkte mate) het veerprobleem zelf te regelen, waarbij er een onderscheid gemaakt wordt tussen blad- en schroef geveerde voertuigen. Bij blad geveerde voertuigen wordt tussen het chassis en de achteras een luchtbal gemonteerd die de bestaande bladveer ondersteunt. Door de druk in de luchtbalgen te variëren, is het mogelijk om de rijhoogte zelf te regelen. Tevens kan links en recht van elkaar gescheiden worden, waardoor het mogelijk is om bij kleine ladingsverschillen het voertuig toch recht te zetten. Optioneel kan een compressor geleverd worden. Voor voertuigen die gemiddeld tot zwaar beladen worden én waarbij de bestuurde zelf de rijhoogte wilt variëren, is dit de meest geschikte oplossing.